Het Platform

Vouwkarton Platform is een uniek netwerk ter promotie van vouwkarton

Vouwkarton Platform is een uniek netwerk dat zich richt op de promotie van vouwkarton als veelzijdig, innovatief en duurzame verpakkingsmateriaal.

De leden van het platform verwerken en bedrukken vouwkarton tot verpakkingen, leveren of produceren het vouwkarton (het basismateriaal), machines, inkten, etc. of zijn op een andere manier rechtstreeks betrokken bij de Nederlandstalige vouwkartonnageindustrie.

Ook staat het platform open voor merkartikelenproducenten (brand owners), retail en kennisinstellingen om zich als geassocieerd lid aan te sluiten of om projectmatig samen mee te werken.

Namens de vouwkartonnageindustrie promoot Vouwkarton Platform de onbeperkte toepassingsmogelijkheden en voordelen van vouwkarton verpakkingen. Zij organiseert hiertoe netwerkdagen, bedrijfsbezoeken en andere bijeenkomsten, waar leden en toeleveranciers elkaar ontmoeten om nieuwe trends, kennis en informatie uit te wisselen.

Vouwkarton Platform is een uniek netwerk ter promotie van vouwkarton
Promotie van vouwkarton

Promotie van vouwkarton

Het doel van Vouwkarton Platform is de promotie van vouwkarton en de vele toepassingsmogelijkheden. Vouwkartonnages zijn veelzijdig.

Verpakt in vouwkarton vinden vele soorten food en non-food producten hun weg via de logistieke keten naar de consument. Vouwkarton verpakkingen zorgen voor veiligheid en efficiency tijdens transport.

Vouwkartonnages zijn ook erg creatief en bieden door de perfecte bedrukbaarheid een opvallende uitstraling van producten in het retailschap en gebruiksgemak thuis.

Vouwkartonnages zijn duurzaam, het materiaal is afkomstig uit hernieuwbare bron met een gesloten kringloop.
 

Aansluiting op het Europese netwerk

De leden van Vouwkarton Platform hebben d.m.v. hun lidmaatschap rechtstreeks aansluiting op het Europese netwerk van vouwkartonproducenten en verwerkers. Vouwkarton Platform maakt onderdeel uit van het Europese Pro Carton netwerk, en is lid van ECMA (European Carton Makers Association). 

Links naar de websites van Pro Carton en ECMA:
Pro Carton - www.procarton.com
ECMA - www.ecma.org

De gehele supply chain aan tafel
Tijdens netwerkbijeenkomsten voor merkartikelfabrikanten, retail en andere partijen in de keten laten leden creativiteit en expertise zien die zij afnemers kunnen bieden bij de ontwikkeling van nieuwe, aansprekende verpakkingsoplossingen.

Kennisinstellingen
Voor kennisinstellingen is Vouwkarton Platform een aanspreekpunt op het gebied van productie- en verwerkingstechnieken, eigenschappen, logistiek en duurzaamheid.