Maak je merk WOW

10 redenen om WOW te worden

Met een duurzame verpakking van vouwkarton creëer je een sterker merk. Ontdek dé 10 redenen om te kiezen voor vouwkarton. En voeg de WOW-factor toe aan je merk door de inzet van vouwkarton.

1

Vouwkarton draagt bij aan een duurzaam imago

Steeds meer consumenten houden bij hun aankopen  rekening met het milieu. Verpakkingen spelen daarbij een belangrijke rol. Meer dan de helft van de Europese consumenten is van mening dat karton de meest milieuvriendelijke verpakkingsvorm is. Vouwkarton draagt dan ook bij aan  het duurzame imago van merken. Bovendien zijn verpakkingen van vouwkarton eenvoudig plat te maken en te recyclen.

2

Vouwkarton: dé verpakking voor de circulaire economie

Hernieuwbaar en recyclebaar, dat is vouwkarton. In een circulaire economie worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt in plaats van afgedankt na (eenmalig) gebruik. Belangrijk is het behoud van waarde én de creatie van nieuwe waarde. 89% van het ingezamelde papier en karton, waaronder vouwkarton, wordt ook daadwerkelijk gerecycled. WOW!

3

Vouwkarton vergroot de zichtbaarheid in het schap

Merkherkenning is van groot belang voor het succes van een product. Een verpakking helpt om de aandacht van de consument te trekken. Verpakkingen van vouwkarton zijn beschikbaar in alle denkbare vormen, constructies en designs. Door de inzet van speciale UV-inkten en lakken, veredelingstechnieken, en technieken als stansen, vensteren en vouwplakken kan aan de verpakking elke gewenste look and feel worden gegeven. Samen met de hoogwaardige kwaliteit van de bedrukking zorgt dat voor een kwalitatieve uitstraling. Niet voor niets is de overgrote meerderheid van luxe producten zoals parfums, dranken en chocolade worden verpakt in vouwkarton. WOW!

4

Vouwkarton heeft een hernieuwbare grondstof

Vouwkarton wordt gemaakt met houtvezels. Duurzaam beheerde bossen (en daarmee houtvezels en dus vouwkarton) nemen CO2 op en zijn een hernieuwbare grondstof. Mede door de productiebossen van de hout- en papierindustrie groeit het bosoppervlakte in Europa. Sinds 1950 is het Europese bosoppervlak toegenomen met 30%. Met zorg wordt bos verbouwd, geoogst en opnieuw geplant. WOW!

5

Vouwkarton is recyclebaar

Vouwkarton heeft een hernieuwbare, natuurlijke bron en kan  zeven keer worden gerecycled. 89% van het op de markt gebrachte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt. WOW!

6

Vouwkarton is afbreekbaar

Karton breekt binnen één jaar volledig af en in sommige gevallen nog sneller. Verpakkingen van vouwkarton die ongewild toch in het milieu belanden worden dus binnen afzienbare tijd afgebroken en hebben geen grote nadelige gevolgen voor het planten- en dierenleven. Ooit gehoord van paper soup? Beter is natuurlijk het waardevolle vouwkarton terug te brengen naar de oud papierbak als grondstof voor nieuw vouwkarton!

7

Vouwkarton: hygiënisch en voedselveilig

Consumenten moeten kunnen vertrouwen op veilige voedselproducten. Een breed scala aan voedselproducten wordt verpakt in vouwkarton, zoals bijvoorbeeld rijst, pasta, cornflakes, thee, diepvriesproducten, chocolade en fastfood. Vouwkarton biedt voedselveilige en duurzame verpakkingsoplossingen. Het wordt gemaakt volgens strenge Europese veiligheidsrichtlijnen zoals de CEPI sectorrichtlijn. De vouwkartonnage-industrie heeft daarnaast ook nog eens een eigen voedselveiligheidsrichtlijn (Food Safety GMP). Door de inzet van inkten zonder minerale oliën eventueel in combinatie met verse vezels en functionele barrières wordt migratie van schadelijke stoffen naar het verpakte product voorkomen. Daarbij is vouwkarton door goede barrière-eigenschappen ook vetwerend en hittebestendig.

8

Vouwkarton: praktische en lichte verpakking

Vouwkarton is bekend vanwege zijn sterkte en stijfheid. Dit zorgt ervoor dat de inhoud veilig blijft en dat er minder verspilling is tijdens het transport van producent naar consument. Ook is vouwkarton licht van gewicht. WOW!

9

Vouwkarton: kleine oplages en maatwerk

Voor kleine oplages, speciale acties of productlanceringen biedt vouwkarton uitstekende mogelijkheden om op maat in te spelen op de behoefte van de klant. Daardoor worden eventuele verspilling en opslagkosten verminderd. WOW!

10

Vouwkarton: innovatief communicatiemiddel

Via verpakkingen van vouwkarton kan eenvoudig en duidelijk informatie worden gecommuniceerd. Daarnaast biedt vouwkarton unieke mogelijkheden om de functie en vorm van verpakkingen perfect op elkaar af te stemmen. Zo kunnen verpakkingen van vouwkarton worden voorzien van een breed scala aan beveiligingssystemen om namaak tegen te gaan of veilige sluitingen aan te brengen. Ook kunnen zichtbare en niet-zichtbare track-and-trace-technologie worden toegevoegd aan de verpakking. Vouwkarton biedt verrassend veel hoogwaardige toepassingsmogelijkheden en functionaliteiten! WOW!

Verbazendwekkend verpakken doe je met vouwkarton

Vouwkarton is WOW-karton

Met de verpakking wil je je merk zo aantrekkelijk mogelijk presenteren en je product beschermen. Ook wil je dat je verpakking duurzaam is om aantasting van het milieu te voorkomen.

Retailers eisen steeds vaker dat verpakkingen duurzaam zijn. Ze zoeken - mede onder druk van nieuwe wetgeving - naar alternatieven voor plastic. Ook de consument let bij aankopen steeds meer op duurzaamheid. Plastic verpakkingen komen meer en meer onder druk te staan.Gelukkig is er een goed alternatief voor plastic. Paper based packaging is hot en vouwkarton is paper based. Kortom: vouwkarton is WOW.

Vouwkarton is veelzijdig, duurzaam, gemaakt van hernieuwbare bronnen en recyclebaar. Materiaal waar wij trots op zijn. Door de flexibiliteit biedt vouwkarton mogelijkheden voor creatieve vormgeving en daarmee een goede presentatie in het schap. Het is aantrekkelijk, perfect bedrukbaar, stevig en vormvast. Het verhoogt logistieke efficiency omdat het stapelbaar is. Vouwkarton biedt voedselveilige en duurzame verpakkingsoplossingen die worden gemaakt volgens strenge Europese veiligheidsrichtlijnen. Én dankzij goede barrière eigenschappen is vouwkarton ook vetwerend en hittebestendig.

Met een duurzame verpakking van vouwkarton creëer je een sterker merk.

 

Verbazendwekkend verpakken doe je met vouwkarton